2010. október 12., kedd

J-dolls / Dollfie




Ha már említettem előzőleg ezt a típusú babát, akkor írnék is róla pár sort. Sajnos nálunk nem lehet kapni, mert a legolcsóbbak is 40.000Ft-on felül kaphatóak. Arról nem is beszélve hányféle kiegészítőjük kapható.

Sokan azért szeretik, mert személyre szabható, alakítható. Szinte minden porcikája mozog, ahogy az embernek is (talán csak az ujjai nem). Sokféle ruhát és egyéb kiegészítőket adtak ki hozzá. Olyan anyagból készült, hogy a festése is bármikor változtatható. A többség nem is hagyja meg az eredeti, gyári festést.

Jellemzően nagy kerek fejük és hatalmas szemük van. Egyik altípusának a szokásosnál is nagyobb a feje, vagy fordítva a teste aránytalanul kicsi a fejéhez képest. Ezt az alkatot egy bizonyos anime figura típustól, a nedroidoktól kölcsönözték.

Általában utcai ruhában adják ki őket, de előfordulnak népviseletesek, és anime karakterek alapján készült babák is. Ez utóbbiak nagyon keresettek, és 50.000Ft felett nem ritkán 100.000Ft felett is elkérnek egy ilyenért.

Én úgy vagyok vele, hogy az animefigurásak elmennek, mert azoknak eleve ilyen a felépítésük, de a többi kicsit túlzó, és a többség nem is tetszik. Bár azért elvétve akad, amelyiket szívesen elfogadnám. Lásd a lenti képeket. A fenti kép a magyar baba, az Andrássy utca. Ugyanis a világ híresebb utcáiról van egy sorozatuk. Hát igen a japánoknak legalább eszükbe jutottunk, nem úgy mint a Mattelnak.














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése