2010. október 8., péntek

2011-es megjelenések




Nekem kicsit csalódás egyenlőre ez a felhozatal.

A Dolls of the World sorozatból legújabban Japánt adják ki, de nem csak lányt, hanem fiút is. Lehet, hogy egyben gift set-ként, vagy külön-külön? (Reklámozni mindenesetre külön-külön reklámozzák.) Én nagyon szeretem Japánt, és itt kezdődik a gondom: Bár azt írják, hogy tradicionális ruha, igazából ez eléggé modernizált már. A kimono hossza sosem volt ilyen rövid, max. a kínaié, de ugye nem keverjük a kettőt! Kennek pedig kint a mellkasa, pedig a japán emberek köztudottan visszafogottak, ha tradicionális öltözködési stílusról van szó. (A fiatalabb korosztályt most hagyjuk, azok durva, hogy mit fel nem vesznek...). Minden esetre katanához (japán kard) nem illik a kivillantott mellkas, az szumóhoz való. Nem mintha a ruha tradicionális japán ruha lenne Kenen. A férfiak is a kimonohoz hasonló szabású felsőt, úgynevezett haorit hordanak, és szoknyanadrág szerű alsót, a hakamát. A minta többé-kevésbé rendben van, a nőinél sötétebb árnyalatok, a fekete-fehér-piros, és felhők, de nem csíkok! Szigorúan természeti és növényi motívumok! Na persze ez a viselet kevésbé férfias, mint amivel Ken előállt. :)

Már Barbie-ra is hat a J-Kúlt. J-dolls -okra hajaz az egyik Fashion Model Collection baba a Jin-jang hatást keltő fekete-fehér ellentétével, és a kicsit deviáns (zord téli hidegben harisnya, tiszta fekete öltözet fehér hajjal, és fém díszek) öltözködési stílusával. Bár a készítők oroszosnak szánták, nekem max. a usanka (orosz szőrmesapka) miatt tűnik annak, egyébként tiszta J-doll. Kivéve, hogy nem mozgatható minden porcikája, de már mint tudjuk ezt is bevezette a Mattel némelyik babánál, ami eddig szintén csak a J-doll-okra volt jellemző.

Ellenben a piroskának öltöztetett orosz baba egészen helyes. Majd ha lesznek róla igazi fotók, és nem csak műtermiek, akkor eldöntöm, hogy kell-e.

Új Barbie Basic babák is jellenek meg. Most utcai ruhában, és már fiúk is lesznek, hogy ne árválkodjanak egyedül a lányok. Van egy izompacsirta is! :)

1 megjegyzés:

  1. Szia! Egyetértek, elég gyenge felhozatal eddig, habár 2010-ben se volt semmi kiemelkedő számomra. Mondjuk az Itália és Flashdance barbie-t elfogadnám, de drágább darabok akkor se kellenének ha olcsón adnák őket. pl. Athenát 8000-ért :S
    A 2011-es babák közül azért néhány basic barbie most is tetszik.
    Kár azért a japán szettért, sokkal jobb is lehetett volna :/

    Itt vannak nagyobb felbontású képek, ha valakit érdekel: http://www.angelicdreamz.com/BARBIE-PRE-ORDER-_c_1208.html

    VálaszTörlés