2012. november 11., vasárnap

Faerie Queen



 Ezen a kellemes őszi napon gondoltam megleplek Titeket egy Tündérkirálynővel. Ha már Halloween is most nem rég volt. Igaz, hogy a Halloween ősi kelta ünnepre vezethető vissza és az említett Tündérkirálynő is kelta, viszont az ír kollekción belül jelent meg, de nem áll távol egymástól a kettő.

A Faerie Queen Barbie babát még 2004-ben adták ki a Legends of Ireland Collectionon belül a második babaként a sorban. (Az első volt szintén 2004-ben a The Bard, a harmadik 2005-ben Spellbound Lover, a negyedik 2007-ben Deirdre of Ulster és végül az ötödik 2008-ból Aine.) 

Kelta és ír föld a legendák, a költészet és a mágia hona, tele titokzatos teremtményekkel, mint például a tündérek. Nem kis röpködő, lepkeszerű viháncoló apró teremtményekre kell gondolni, akik virágról virágra szállnak, hanem közelebb állnak a Gyűrűk Urából is jól ismert szigorú, magas és kecses, természethez közelálló emberszerű alakokhoz, akik az idegenekre nézve nagyon is veszélyesek lehetnek. 

A baba királynői mivoltát kiemeli az aranyszínű korona és jogar. A növénymotívumok hangsúlyozzák a természet szerető néphez tartozását. Az északi népekre jellemző vörös hajat kapott, amit a zöld-arany színű ruha szépen kiemel. Pezsgőarany színű szárnya van, amiben azért megosztottak a legendák, hogy van-e egyáltalán ilyen a tündéreknek (és többnyire NINCS). Azt hiszem a Mattel megmaradt a meseszerűbb elképzelésnél, mint a legendákban feltűnő valóságosabbnak tűnő alakoknál. Azért gondolom ezt, mert körülbelül ez áll a dobozon:

A tündérek népe egy bűvös országban él, Tir Nan Ogban. Az ő uralkodójuk a gyönyörű Medb (Maeve) királynő. Nem nagyobb, mint egy achát kő, és az emberek sosem láthatják. Viszont eljön mikor alszanak és szép álmokat hoz nekik.


2004 volt az az év, amikor megváltoztatta a Mattel a ritkasági kategóriákat. Gondolom, ezért nem kapott besorolást a vörös hajú kiadás, viszont a sötét barna platinum label lett, amiből világszerte csak 500 darabot adtak ki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése