2010. augusztus 23., hétfő

Szörnyella / Cruella de Vil




Egy-két hónapja, a többé-kevésbé sikeresen megszerzett diplomám alkalmából kaptam meg Szörnyellát Barbie változatban.

1996-ban a Disney felkérte a Mattelt, hogy készítsen a gonoszaiból egy gyűjtőknek szánt sorozatot. Valószínűleg az ekkor bemutatott és nagy sikert aratott 101 kiskutya című filmjén felbuzdulva. Ugyanis a Great Villains Collection első darabja maga a filmbeli Szörnyella, vagyis Glen Close. Az arcát is úgy alakították ki, hogy a színésznőjére szinte egy az egyben hasonlítson. Nekem a fekete ruhás változata van meg, de azt hiszem lehet kapni a film végén viselt piros ruhás változatát is. A fekete ruhában jobban is tetszik. ^^

Ráadásul itt vannak neki a kis apró kiegészítők is, minta a prém, a napszemüveg, a cigaretta tartó vagy a bross, amikért teljesen oda vagyok. A talpazata és a doboza sem átlagos. A talpazat olyan mintájú mintha márvány lenne. A doboz eleje pedig tépőzáras, mintha kis ajtót nyitna Miss De Frász otthonába. :)

A sorozatban úgy tudom kapható volt Hook kapitány a Pán Péterből, és Ursula a Kis hableányból. Nem tudom, hogy ehhez a sorozathoz tartozott-e vagy csak a játékbábának szánt Barbie-k közé, de lehetett kapni egy rajzfilm disney változatot is Szörnyellából, és Hófehérke gonosz mostohájából is.

Egyébként én sajnálom, hogy a mostani Disney babákat már nem a Mattel készíti. Sokkal jobban hasonlítottak, szebbek és tartósabbak is voltak.

Az ilyen és ehhez hasonló élethű arcú Barbie-k nekem nagyon bejönnek, mint Cher, Marily Monroe, Elvis Presley, Elizabeth Taylor, Scarlet O'hara vagy Audrey Hepburn. Sajnos a titanikos Rose és Dorotty az Ózból nem sikerült nekik ennyire hitelesre. Lehet, hogy nem is akarták.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése