2010. augusztus 4., szerda

Fasion Fever, a Barbie Basic elödje?




A Fasion Fever sorozatba tartozó babák csak játék babák voltak, vagyis nem tartoztak bele egyik label csoportba se, az összes áruházban megtalálhatóak voltak. Viszont elég olcsók voltak és talpazat is járt hozzájuk, valamint egy-egy ruhát olyan hiresség tervezett, mint Hillary Duff. 2005-ben kezdték, és minden évben új sorozata jött ki, amiket különböző színekkel jelöltek. A 2005-ös volt a kék, aztán a 2006-os a rózsaszín, utána pedig már nem figyeltem. Őket is divatdiktátori címmel készítették, mint a basicet. Bár azt hiszem a basicnél azért van mindegyik fekete ruhában, hogy a ruha szabása és maga a baba jobban átjöjjön. Na meg persze a basic jóval ritkább, és a ruhájuk nem utcai viselet, mint a Fasion Fever sorozatba tartozóké. Egyik barátnőm írta megjegyzésben, hogy: "A Basic barbie-kat az olyan gyűjtők számára adták ki, akik szeretik személyre szabni a babákat. Ezt eddig nem tudták megtenni ezzel a különleges, "model muse" testfelépítéssel, amit csak a gyűjtős babák számára gyártanak, így ők a gyerekek számára kiadott játékbabákból készítettek egyedi festéssel és ruhával barbie-t. Ez az "OOAK" a "one of a kind" baba, melynek lényege, hogy egyedi, valaki óriási munkával készítette. "

Mi a húgommal a játékbabákat nem szoktuk figyelni, de ebből mégis van 4 félénk. Karácsonyra kaptunk egyet-egyet anyánktól, aztán mi is el kezdtünk érdeklődni irántuk. Mert annak ellenére, hogy általában átlagos Barbie-k voltak a sorozat tagja, volt köztük néhány egészen különleges. Kayla-t (a lila ruhás egzotikus) kaptuk. Első döbbenetemben elmagyaráztam anyunak a gyűjtős Barbie és a játékbaba közötti különbséget, aztán rájöttem, hogy nem is olyan rossz, egész szép baba. Ezután vettem a mellírózott hajú, farmer kabátos babát. Kicsit olyan mintha vágott lenne a szeme, de mégse. Egyedül ő tetszett a 2006-os sorozatból. A húgom ugyanebből a szériából vett kettőt is: a farmer nadrágost és a fekete mini szoknyás szöszit (ennek a ruháját tervezte Hillary Duff).

A Fasion Fever márka név alatt nem csak babákat adtak ki, hanem simán csak ruhákat és bútorokat is. Némelyik egészen szép volt, de az árak irreálisnak tűntek. Persze itt a márkát és a minőséget kell megfizetni. (Emlékszem kislány koromban se nagyon vettünk eredeti Barbie ruhát.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése