2014. december 4., csütörtök

Disney Hercegnő Babák

Igaz nem feltétlen Barbie, de kedvencem a Disney babák és nem állom meg, hogy egy bejegyzést ne szenteljek nekik. Pláne ilyen hideg, bent ülős, karácsony közeledtével mesekedvelős időszakban. 



Gyerekkorom nagy kedvencei a Disney hercegnős rajzfilmek és felnőtt fejjel is szívesen visszanézem őket. Ami egyébként azért jó, mert egész más élményt ad egy gyereknek, mint egy felnőttnek. Sokkal több mindent meglátok bennük, amit például gyerekként nem vettem észre. Néha egészen megdöbbenek milyen szexuális utalások is vannak benne például, amit ha egy kisember követne el egy mesében rögtön a fejét venné a média szerintem, de igazából ez egy gyereknek fel sem tűnik. Szeretem még, hogy a régi kézi rajzolási filmeknek mind más és más volt a stílusa: a Pocahontasba indián, a Szépség- és szörnyeteg barokkos, a Hamupipőke klasszicista, a Hófehérke és Csipkerózsika középkorias, Aladdin arabos, Mulán kínai és A hercegnő és a béka újkori stílus jegyeket visel. Próbálják ezt a mai 3D Disney hercegnős filmeknél is tartani több kevesebb sikerrel. Meridánál ugye a középkori ír, a Jégvarázsnál a skandináv jegyek dominálnak.
 

Térjünk rá a babákra. Annyi van, hogy mindet egy bejegyzésben úgyse tudnám kivesézni, de nagy általánosságban igen. A legjobban kidolgozottak a Disney Store babák (lásd legfelső és legalsó két képen), illetve a régi Mattel. Az új Mattel babák elég gagyira sikerülnek sokszor: nem hasonlít, a ruha is műanyag, csillog-villog... Bovli! Sajnos ezt kell mondanom. Nézzétek csak meg a fenti képen összehasonlított Jégvarázs Anna babákat. A baloldali örülten vigyorgó, műanyag felső ruházatú a Mattel. A bal oldali a Disney Store Anna nagyon szépen kidolgozott ruhát és arc festést kapott. Láttam eredetiben is egyszerűen annyira bánom, hogy Magyarországon nem lehet kapni és a Disney Store nem szállít hozzánk, hogy azt el sem tudom mondani... (A középső egy kínai bovli, de ne tévesszen meg a kép a közeliken látszik, hogy már az öntésnél problémájuk volt...) Rebesgetik, hogy a Disney fontolgatja, hogy a minőség érdekében felbontja a szerződést a Mattellal, mert nem hozzák az elvárt színvonalat. Egy időben (kb. a 2000-es évek elején) nem is lehetett kapni Mattel Disney babát.


Nem minden arany, ami fénylik. Lehet ezt a csillogó-világitó Mattel Disney Barbie-kra is érteni, de most a Limited Edition Disney Store Designer Princess Doll Collectio-ra gondolok a fenti képen. Nagyon szépek lehetnének, HA nem lenne ilyen irreálisan hosszú szempillájuk, ami bökőnek is elmenne. Tianán még annyira nem zavaró, mert a sötét bőre mellett eltűnik a hosszú szempilla. Meg talán még Ariel vörös-kék kombójához is megy, de a világos színekhez pocsék...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése